Hi! Is English your prefered language? Of geef je de voorkeur aan Nederlands?

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op

Vragen over hoe Rentbird werkt

Woningzoekers die klant worden bij ons hebben vaak al maanden (of langer!) op de ouderwetse manier gezocht naar een woning. Vaak zijn ze behoorlijk gefrustreerd of zelfs wanhopig voordat ze Rentbird uitproberen.

En wat blijkt: ruim 63% van de Rentbird-gebruikers vindt binnen 8 weken een woning. Veel woningzoekers slagen zelfs in 3 tot 4 weken! Yup, daar zijn we best trots op.

Natuurlijk verschilt het per regio en zoekopdracht hoe lang het gemiddeld duurt om een woning te verkrijgen. Zoek je bijvoorbeeld in populairdere steden zoals Amsterdam en Utrecht en is je maximale huur minder dan €1200, dan moet je rekenen op 6 tot 12 weken. Toch is dit alsnog vele malen sneller dan wanneer je handmatig probeert een woning te vinden.

Ook handig om te weten: bij het plaatsen van een zoekopdracht geven we je een indicatie van het aantal woningmatches die je per week kunt verwachten.

In de strijd om een woning zet Rentbird een speciaal wapen in: zoekbots. Deze slimme zoekbots vinden vrijwel iedere huurwoning in Nederland. Ook dat verborgen pareltje die andere woningzoekers over het hoofd zien.

Nadat jij een zoekopdracht hebt geplaatst, gaat jouw zoekbot direct voor je aan de slag. Nieuwe woningen die passen bij jouw woonwensen ontvang je binnen enkele seconden via WhatsApp of mail.

Zo ontdek jij als eerste het nieuwste aanbod en belandt jouw reactie bovenop de stapel bij de verhuurder!

Klaar om supersnel jouw volgende woning te vinden? Beginnen is simpel:

 1. Klik op de knop "Plaats jouw zoekopdracht". Vul de gewenste woonplaats en andere zoekcriteria in.
 2. Check hoeveel matches je kunt verwachten (onze website geeft een indicatie als je de zoekopdracht plaatst). Al met enkele matches per week is de kans reëel dat je via Rentbird een woning zult vinden.
 3. Houd jouw telefoon scherp in de gaten: nieuwe woningen ontvang je vanaf nu binnen enkele seconden via WhatsApp of mail. Zie je een woning die je bevalt? Reageer dan zo snel mogelijk!

Het korte antwoord is: nee.

Het lange antwoord: Rentbird verhuurt zelf geen woningen. Er zijn al duizenden makelaars en woningcorporaties die dat doen, dus het laatste wat Nederland nodig heeft is nóg een makelaar.

Er zijn zelfs zoveel makelaars, dat op de hoogte blijven van al het nieuwe aanbod simpelweg onmogelijk is.

Tenminste, zonder de hulp van Rentbird 😏

Rentbird biedt namelijk dé oplossing om vrijwel alle nieuwe huurwoningen in Nederland te vinden. Met behulp van slimme zoekbots die dag en nacht ruim 1.400 huizensites voor je in de gaten houden.

Bovendien zorgen we dat je als eerste kunt reageren op woningen! Nieuwe woningen ontvang je namelijk binnen enkele seconden via WhatsApp of mail. Als jij snel reageert, belandt jouw reactie vaak bovenop de stapel en word je veel vaker uitgenodigd voor een bezichtiging.

Kortom: wij verhuren zelf geen woningen, maar helpen je wel om véél sneller een woning te bemachtigen!

Goede vraag! Er zijn heel veel gratis en betaalde huizensites, dus welke zou je moeten gebruiken? Ons antwoord is: de site die het beste werkt.

Veel huizensites doen hetzelfde: ze laten je lijsten zien van huurwoningen. Op het moment dat je een woningadvertentie bekijkt, is de kans groot dat al duizenden andere woningzoekers dezelfde woning hebben ontdekt. Daardoor ben je dus vaak te laat met reageren en hoor je niks terug van de verhuurder.

Rentbird doet iets waar dit soort sites je niet bij helpen, namelijk zorgen dat je ALS EERSTE KUNT REAGEREN.

Hoe we dat doen? Nou, met behulp van slimme zoekbots. Deze bots houden ruim 1.400 huizensites dag en nacht voor je in de gaten. Zodra een Rentbird-bot een woning vindt die perfect aansluit bij jouw wensen, ontvang je deze razendsnel (vaak binnen enkele seconden) via WhatsApp of mail.

Dankzij deze ‘real-time’ woningalerts ben jij dus als eerste op de hoogte en kun je veel sneller reageren. Met als resultaat: minder tijdverspilling en méér uitnodigingen voor bezichtigingen.

Niemand (helaas ook wij niet) kan garanderen dat je een woning vindt.

Maar wat we wel kunnen garanderen is dat je met Rentbird razendsnel vrijwel alle huurwoningen vindt die voldoen aan jouw woonwensen...

...én dat je ALS EERSTE KUNT REAGEREN op woningen!

Niet voor niets hebben duizenden mensen al een woning gevonden via Rentbird én worden we uitstekend beoordeeld op Trustpilot.

Daarnaast is jouw tevredenheid gegarandeerd: dankzij onze Niet goed, geld terug garantie kun je ons 14 dagen zonder risico uitproberen.

Heb je een woning gezien waar je jezelf al helemaal ziet wonen? Mooi! Neem dan direct actie.

Let wel op: reageren doe je niet via ons, maar rechtstreeks bij de aanbieder (dus de verhuurder, makelaar of woningcorporatie).

Een bezichtiging regelen werkt als volgt:

 1. Klik op de link in de woningalert: je wordt dan doorgestuurd naar de website van de verhuurder.
 2. Bekijk hoe je contact op kunt nemen om op de woning te reageren. Hoe dit werkt verschilt per site: soms kun je simpelweg reageren per mail of een contactformulier, in andere gevallen moet je eerst een account aanmaken.
 3. Stuur je (leuke en persoonlijke!) reactie naar de verhuurder.

Zorg dat je er razendsnel bij bent, zodat jouw reactie bovenop de stapel belandt.

💡 PRO-tip: maak voor goedkope verhuurders van tevoren alvast een account aan, des te sneller kun je reageren als een woning beschikbaar komt.

Verreweg de meeste klanten staan versteld hoe snel Rentbird hen helpt een woning te vinden. Dat blijkt ook wel uit de lovende reviews op Trustpilot.

Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Binnen 14 dagen kun je dan rekenen op onze Niet goed, geld terug garantie. Een terugbetaling aanvragen doe je eenvoudig zef door in te loggen op jouw account.

Op een later moment opzeggen? Ook dat regel je eenvoudig zelf via jouw account. Je abonnement loopt dan door tot de einddatum van de periode waarvoor je al betaald hebt.

Vragen over een woning vinden en huren

We weten het: in deze markt lijkt het vinden van een huurwoning haast onmogelijk. Woningzoekers reageren vaak met honderden tegelijk op een woning, terwijl de verhuurder hooguit de eerste 5 tot 10 reacties bekijkt. Lig je niet bovenop de stapel, dan kun je een bezichtiging wel vergeten.

Rentbird geeft je een voorsprong op de concurrentie. In tegenstelling tot een traditionele makelaar, die handmatig woningen voor je zoekt, gebruiken wij slimme zoekbots. Onze bots houden ruim 1.400 huizensites dag en nacht in de gaten en sturen nieuwe woningen binnen enkele seconden naar je telefoon. Daar kan geen leger van makelaars tegenop!

Met Rentbird ontdek je nieuwe woningen dus eerder dan andere woningzoekers, kun je sneller reageren en wordt je vaker uitgenodigd voor bezichtigingen.

Niet voor niets hebben duizenden mensen zoals jij al een woning gevonden via Rentbird en worden we uitstekend beoordeeld op Trustpilot.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video hieronder (deze duurt slechts 1 minuut):

De inkomenseis wordt bepaald door de verhuurder en verschilt daarom per woning. Reken op minimaal 3x de kale huurprijs, en in bepaalde gevallen meer.

Met andere woorden: voor een woning met een kale huur van €1.000 moet het (gezamenlijke) inkomen van de huurder(s) minimaal €3.000 bruto per maand zijn.

Bij vrijwel iedere woningadvertentie wordt de inkomenseis vermeld.

Je kunt meerdere dingen doen om je kans op een huurwoning groter te maken.

 1. Stel een zoekopdracht in met realistische criteria. Bij het maken van een zoekopdracht krijg je een indicatie van het te verwachten aantal matches.
 2. De belangrijkste: houd je telefoon goed in de gaten en reageer direct! Iedere seconde telt als je de eerste wilt zijn.
 3. Maak je reactie richting de verhuurder persoonlijk, zodat ze meteen een goede indruk van je krijgen. Vele makelaars hebben ons bevestigd dat dit echt verschil maakt.
 4. Bel de verhuurder! Vaak is de beller sneller.
 5. Zorg dat je alle benodigde documenten alvast klaar hebt liggen.

Het verschilt per verhuurder welke documenten worden vereist, maar we adviseren je om in ieder geval deze documenten klaar te hebben liggen:

Als je in loondienst werkt:

 1. Kopie ID / paspoort
 2. Recent ondertekende werkgeversverklaring (en evt. arbeidsovereenkomst)
 3. 3 meest recente loonstroken
 4. 3 meest recente bankafschriften met zichtbare bijschrijving salaris conform loonstrook
 5. Uittreksel GBA (Gemeentelijke Basisadministratie)

Indien je al een huurwoning bewoont:

 1. Recent ondertekende verhuurdersverklaring
 2. Bankafschriften met zichtbare afschrijvingen van laatste 3 maandhuren

Als je zelfstandig ondernemer bent:

 1. Kopie ID / paspoort
 2. Recent uittreksel KvK
 3. Winst en verliesrekening laatste 3 jaar
 4. IB60 formulier laatste 3 jaar
 5. Uittreksel GBA (Gemeentelijke Basisadministratie)

Indien je al een huurwoning bewoont:

 1. Recent ondertekende verhuurdersverklaring
 2. Bankafschriften met zichtbare afschrijvingen van laatste 3 maandhuren

Nee! Rentbird is geen makelaar. Wij brengen nooit iets in rekening als je een woning via ons vindt. Bovendien: wettelijk mag een makelaar helemaal geen kosten in rekening brengen bij bemiddeling voor woningen die online staan.

Tip: Reageer je op een woning van een makelaar? Betaal de bemiddelingskosten en vraag deze achteraf terug! Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

Je kunt bij het plaatsen van een zoekopdracht een filter gebruiken voor woningdelers. Echter, niet bij iedere woning geeft de verhuurder duidelijk aan of het delen van de woning is toegestaan. Alleen als dit expliciet wordt aangegeven, filteren we dit aanbod eruit.

Is het onduidelijk of delen is toegestaan, dan ontvang je de woning voor de zekerheid alsnog. Je kunt dan het beste zelf nagaan wat de eisen zijn voor de betreffende woning door een reactie te sturen naar de verhuurder.

Nee, Rentbird scant alleen het woningaanbod binnen de vrije sector (vanaf €752). Voor sociale huurwoningen geldt namelijk een wachtlijst. Daarom kan Rentbird je niet helpen om bij sociale huurwoningen een voorsprong te krijgen op de concurrentie.

Vragen over mijn abonnement

Wat jammer dat je wilt opzeggen! We gaan je hier uiteraard bij helpen.

Opzeggen kun je eenvoudig doen via jouw account:

 1. Log in via https://rentbird.nl/nl/login
 2. Ga via het menu naar Instellingen
 3. Klik bovenaan op de link om jouw abonnement te beëindigen.

We zullen je abonnement direct beëindigen en je ontvangt je aankoopbedrag terug.

Houd er rekening mee dat:

 • je account en zoekprofielen worden verwijderd.
 • je geen matches meer zult ontvangen.

Houd er rekening mee dat het tot 7 dagen kan duren voordat het aankoopbedrag op je rekening verschijnt. Bedankt voor je geduld!

Je wilt opzeggen? Geen probleem! We hopen dat je tevreden bent over Rentbird en dat je misschien wel een woning hebt gevonden!

Opzeggen kun je eenvoudig doen via jouw account:

 1. Log in via https://rentbird.nl/nl/login
 2. Ga via het menu naar Instellingen
 3. Klik op "Automatisch verlengen stopzetten"

Je abonnement wordt nu stopgezet op de einddatum van de periode waarvoor je al hebt betaald.

Heb je nog geen abonnement? Dan kun je WhatsApp-alerts aanvinken als optie wanneer je een abonnement afneemt.

Heb je al wel een abonnement? Dat werkt als volgt:

 1. Log in via https://rentbird.nl/nl/login
 2. Zet WhatsApp-alerts aan
 3. Klik op "Bevestig”

Vanaf nu worden de kosten voor WhatsApp-alerts automatisch afgeschreven.

Problemen met mijn account

Heb je een zoekopdracht geplaatst en nog geen matches ontvangen? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn:

1. De mails van Rentbird belanden in je spambox. Voeg ons in dat geval toe als een vertrouwde afzender.

2. Jouw zoekopdracht is erg specifiek. Als je een woning zoekt met een beperkt budget in een populaire stad, dan kan het even duren voordat je matches ontvangt. Overweeg om jouw zoekopdracht te verruimen. Dit regel je eenvoudig via jouw account.

3. Het is weekend. De meeste woningen worden doordeweeks geplaatst tussen 9-18 uur. Daarom zul je in het weekend weinig tot geen matches ontvangen.

4. Jouw opgegeven telefoonnummer of e-mailadres is incorrect. Je kunt dit controleren en eventueel aanpassen via jouw account. Ga naar Mijn Rentbird, log in en klik in het menu op Instellingen. Let op: je kunt je telefoonnummer en e-mailadres slechts 1x wijzigen.

Onze excuses dat inloggen niet lukt. Je kunt het volgende proberen:

 1. Refresh je browser
 2. Log in via een andere browser
 3. Log in via een ander apparaat
 4. Pas je wachtwoord aan via https://rentbird.nl/nl/wachtwoord/reset

Helpt dit niet of wil je onze hulp inschakelen? Neem dan contact op.

Geen probleem! Je kunt je wachtwoord hier eenvoudig aanpassen: https://rentbird.nl/nl/wachtwoord/reset

Andere vragen? Neem contact op.